Gurulós tarhonya recept

Recept elkészítése:

Gurulós tarhonya recept

Hozzávalók:
25 dkg tarhonya,
20 dkg főtt füstölt sonka,
3 evőkanál olaj,
25 dkg kifejtett zöldborsó,
fél doboz konzerv csemegekukorica,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 tyúkhúsleves-kocka,
fél mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, majd négybe vágjuk. A felforrósított olajon addig pirítjuk a tarhonyát, amíg világosbarna nem lesz. Akkor a tűzről félrehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal annyi vizet öntünk rá, hogy az a tarhonyát kétujjnyival ellepje. Beletesszük a húsleveskockát, meghintjük a törött borssal, és kevés sóval fűszerezzük. A tűzre visszatéve kis lángon forraljuk 25 percig. Közben a sonkát nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy nagyon apróra összevágjuk. Ha a párolási idő letelt, a tarhonyára öntjük a felaprított sonkát, a zöldborsót és a kukoricát (utóbbit levével együtt). Jól összekeverjük, még egyszer felforraljuk, és befedve főzzük 5 percig. Ezután ugyancsak befedve hagyjuk állni további 15 percig, addigra az összes levét beszívja. Tálalás előtt felkeverjük, és salátával kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: