Gombás-sonkás cipó recept

Recept elkészítése:

Gombás-sonkás cipó recept

Hozzávalók:
25 dkg gomba,
15 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja,
1 db egész tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A megtisztított gombát, a főtt sonkát, a meghámozott hagymát, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet egyszerre beleteszem a darálóba. és finom tárcsán áteresztem, majd összedolgozom a nyers tojással és a fűszerekkel. Beledolgozok egy evőkanál olajat és a lisztet. Nedves kézzel cipót formálok a gombás masszából, majd ráfektetem egy kicsi, kikent tepsire vagy tűzálló tálra. Tetejét bekenem a maradék olajjal és előmelegített, forró sütőben megsütöm. Tálalás előtt felszeletelem és párolt vajas karfiollal meg sajtmártással kínálom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: