Recept elkészítése:
Füstölt burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
75 dkg újburgonya,
ízlés szerint kevés füstízű só,
15 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
2 dl kefir,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
fél citrom leve,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A megmosott újburgonyát héjában, sós vízben megfőzöm, majd melegen meghámozom, és kis kockákra vágom. A saláta mártásához a sonkát finom lyukú darálón ledarálom és belekeverem a tejfölbe. Hozzáadom még a citromlevet, a sót, a füstízű sót, a törött borsot, és a zúzott fokhagymát. A mártásba beleforgatom a burgonyakockákat és hagyom kihűlni. Szorosan, légmentesen lefedve legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges