Fürjtojásos sonkakocsonya recept

Recept elkészítése:

Fürjtojásos sonkakocsonya recept

Hozzávalók:
16 db fürjtojás,
20 dkg főtt, sovány sonka,
1,5 dl majonéz,
2 dl kefir,
1 dl tej,
2 evőkanál zselatinpor,
2 cent konyak,
1 teáskanál mustár,
1 mokkáskanál pástétomfűszer,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A fürjtojásokat keményre főzöm és meghámozom. A sonkát egészen apró kockákra vágom. A majonézt simára keverem a kefirrel, hozzáteszem a mustárt és a konyakot, majd az összes fűszerrel összekeverem. A mártásba belerakom a sonkakockákat is. Egy edénykébe beleszórom a zselatinport, rálocsolom a tejet, és folytonosan kevergetve, kis lángon addig melegítem, amíg az egész folyékonnyá válik. Ha már nem nagyon forró, belekeverem a sonkás mártásba. Közben 1 őzgerincformát (vagy 4 kisebb formát) előkészítek, amit kibélelek folpack fóliával. Az aljába kanalazok kevés mártást, és hagyom, hogy megdermedjen, majd szépen elhelyezek rajta 4 főtt fürjtojás. Erre is öntök némi mártást, megint hagyom dermedni, végül egészen feltöltöm. Legalább fél napig tartom a hűtőszekrényben, mielőtt kínálnám. Tálalás előtt a formából kistányérokra borítom, óvatosan lehúzom róla a fóliát, és paradicsomos ízesítésű, hideg, majonézes mártással körülöntöm.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: