Finom sonkástál recept

Recept elkészítése:

Finom sonkástál recept

Hozzávalók:
8 vékony szelet nyers füstölt sonka,
8 vékony szelet óvári sajt,
2-3 dl tej,
8 karika ananászbefőtt,
70-80 dkg burgonya,
4 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
1 mokkáskanál curry,
fehér bors,
1 dl ananászié,
só.

Elkészítés:

A sonkaszeletekre előző este annyi tejet öntünk, amennyi ellepi. Hűtőszekrényben, befedve tároljuk az étel elkészítéséig. Másnap a burgonyát meghámozzuk, és a megtisztított vöröshagymával együtt vékonyra karikázzuk. A burgonyát a hagymával összekeverjük, meghintjük sóval, borssal és szerecsendió-virággal, majd mély tűzálló tálba öntve lelocsoljuk 2 evőkanál olajjal. Előmelegített sütőben, fedő alatt közepes lángon addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul. Közben a sonkaszeleteket a tejből kivesszük, a nedvességet leitatjuk róla, és a maradék olajon hirtelen lepirítjuk mindkét oldalán. A már megsült burgonyát a pirított sonkaszeletekkel beborítjuk. Mindegyik sonkára egy-egy ananászkarikát teszünk, végül sajtszeletekkel rakjuk meg. Az ananászlébe belekeverjük a curryt, és rálocsoljuk a sajtra. Meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt teljesen ráolvad a tetejére, de nem szabad megbarnulnia.

Elkészítési idő: 40 perc, sütés nélkül

vissza a főoldalra

Receptek kategória: