Extra tyúkragu recept

Recept elkészítése:

Extra tyúkragu recept

Hozzávalók:
70 dkg tyúkhús,
1 nagy fej vöröshagyma,
kis fej kemény édes káposzta,
2 dl száraz fehérbor,
20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
5 dkg füstölt szalonna,
3 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

A tyúkhúst kicsontozom, és kockákra vágom. A megtisztított vöröshagymát az olajon megfonnyasztom, majd a húskockákat rádobom. Lepirítom, azután aláöntök 1,5 dl vizet, megsózom, megborsozom, és fedő alatt puhára párolom. (Készíthető kuktában, akkor negyedannyi idő alatt megfő!) Közben a kockákra vágott édes káposztát a nagyon apróra összevagdalt, kisütött füstölt szalonnával fedő alatt, gyakori kevergetés mellett ugyancsak puhára párolom. Ha a tyúkhús megpuhult, hozzáteszem a káposztát és az apróra vágott főtt sonkát. Ráöntöm a fehérbort, felforralom, és a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével behabarom az ételt. Jól kiforralom, végül rászórom a finomra metélt petrezselyemzöldet, és nagyra szaggatott daragaluskával kínálom.

Elkészítési ideje: 120 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: