Bélszín andalúz módra recept
Hozzávalók:
4 előre bepácolt, érlelt bélszínszelet,
10 dkg sonka,
10 dkg gyöngyhagyma,
5 dkg mandula,
2 dl száraz fehérbor,
1 kis padlizsán,
2 paradicsom,
2 nagy zöldpaprika,
5 evőkanál olaj,
só és törött bors (ízlés szerint).
Elkészítés:
Először elkészítjük a ragut. 3 evőkanál olajon megpirítjuk a gyöngyhagymát és a csíkokra vágott sonkát, majd megsózzuk, megborsozzuk és beborítjuk a meghámozott, kis kockákra vágott padlizsánnal. Rátesszük a kicsumázott, és csíkokra aprított zöldpaprikát, a megtisztított és elforgácsolt mandulát, végül a kockákra vágott paradicsommal és a borral felöntve, fedő alatt megpároljuk. A bélszínszeleteket a maradék olajon hirtelen, gyorsan, mindkét oldalán átsütjük és a ragut aláöntve, párolt rizzsel tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges