Vese, velővel recept

 Vese, velővel recept

Hozzávalók:
2 sertésvelő,
2 sertésvese,
6 deka zsír,
4 deka hagyma,
só, törött bors,
kevés pirospaprika.

Elkészítés:

      A veséket kettévágjuk és kiszedjük erezéseit, majd egészen vékony szeletekre vágjuk, majd főni tesszük kb. 30 percre. A velőt megtisztítjuk hártyáitól, és ugyancsak megvagdaljuk apróra.
Ezután felaprítjuk a hagymát, és zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vesét, és gyorsan lepirítjuk, míg levét teljesen elpárolta. Ekkor hozzáadjuk a velőt, megsózzuk, megborsozzuk, és pirospaprikát hintünk bele, és egy-két percnyi pirítás után tálaljuk, petrezselymes sós burgonyát adunk hozzá.

Elkészítés ideje: 1,5 óra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!