Vadászborda fűszeres töltelékkel recept

Recept elkészítése:

 Vadászborda fűszeres töltelékkel recept

Hozzávalók:
4 szelet csontos karaj,
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma,
őrölt kömény,
pirospaprika,
5 dkg olaj,
pecsenyelé felönteni,
7 dkg darált hús,
1 ek. vágott petrezselyem,
4 dkg gomba,
1/2 fej hagyma,
3 dkg húsos szalonna,
1piros paprika,
egy darab póréhagyma,
zsemlemorzsa és tojás Töltelékhez,
egy kevés currypor.

Elkészítés:

      A darált húst összedolgozzuk a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a vékony szeletekre vágott gombával, a kis kockára vágott szalonnával, paprikával, a vékony karikára vágott póréhagymával, petrezselyemmel, tojással, zsemlemorzsával, sóval. borssal, curryvel. A hússzeleteket a csont felöli oldalon felszúrjuk, kis zsebeket vágunk bele és megtoltjuk a Töltelékkel. Bedörzsöljük a hússzeleteket fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, paprikával. Olajban mindkét oldalukat elősütjük, majd vizet és pecsenyelevet ontunk rá és letakarva puhára pároljuk. Sült burgonyával tálaljuk, amit a pecsenyelével meglocsolunk. Zöldfűszeres majonézt kínálunk hozzá.

Elkészítés ideje: 75perc

Receptek kategória: