Muszaka recept

Recept elkészítése:

 Muszaka recept

Hozzávalók:
1/2 kg darált hús (bárány, esetleg sertés),
1 gerezd foghagyma,
2 dl paradicsompüré,
kevés szerecsendió,
15 dkg liszt,
2 db padlizsán,
10 dkg reszelt sajt,
2 fej vöröshagyma,
1 dl olaj,
só, fekete bors.

Elkészítés:

      Olajat hevítünk, s abban az apróra vágott hagymát megpároljuk, sóval és fekete borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, majd negyed óráig pároljuk. Hozzáöntjük a paradicsompürét, megszórjuk szerecsendióval és 20 percig főzzük. A kb. 2 cm vastag szeletekre vágott, meghámozott padlizsánt besózzuk, megforgatjuk lisztben és olajban kisütjük. A hús egyik felét tűzálló tálba tesszük, középre rakjuk a kisült padlizsánokat, majd a hús másik felét a tetejére halmozzuk. Végül reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben 1/2 óráig sütjük.

Elkészítés ideje: 55 perc

Receptek kategória: