Húspogácsa recept

Recept elkészítése:

Húspogácsa recept

Hozzávalók:
300 g darált sertéshús
2 db zsemle
2 db tojás

őrölt bors
fokhagyma
fűszerpaprika
50 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A húspogácsához a zsemléket hidegvízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A darált húst, a felvert tojást, az áztatott zsemlét, a zúzott fokhagymát, a sót, az őrölt borsot, a pirospaprikát jól összegyúrjuk. Intenzíven fűszeres legyen. Ebből a mennyiségből nyolc gombócot formázhatunk. A gombócokat zsemlemorzsába forgassuk meg, majd ujjnyi, 1 ½ -2 cm-es korongokra - pogácsákra - lapítsuk. Kevés zsírban mindkét oldalát szaftosra sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süljön túl szárazra. A húspogácsa feltétet mindig külön kistányérban tálaljuk a főzelék mellé.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: