Húsos derelye recept

Recept elkészítése:

 Húsos derelye recept

Hozzávalók 8-10 személyre:
5 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
40 dkg sertéshús,
1 csomó zöldpetrezselyem,
5 g törött bors,
1 db tojásfehérje.

A gyúrt tésztához:
20 dkg liszt,
3 db tojás,
só.

Elkészítés:

      Kevés zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a ledarált sertéshúst. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal fűszerezzük és lefedve, mindig csak egy kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk. Elkészítjük a gyúrt tésztát és vékonyra kinyújtjuk. Négyzet alakú darabkákra vágjuk, majd mindegyik közepébe kis húshalmocskát rakunk és a tészta széleit tojásfehérjével megkenve, háromszögletűre hajtjuk. Húslevesben vagy sós vízben külön kifőzzük, majd az elkészített levesbe tálaljuk.

Elkészítés ideje: 35perc

Receptek kategória: