Gombás sertéstekercs vajas tésztában sütve recept

Recept elkészítése:

 Gombás sertéstekercs vajas tésztában sütve recept

Hozzávalók:
65 dkg sertésfelsál,
30 dkg gomba,
3 dkg só,
5 db tojás,
40 dkg fagyasztott vajastészta,
30 dkg sárgarépa,
5 dkg (közepes fej) vöröshagyma,
0,5 dl tej,
1 csomag petrezselyemzöld,
0,5 dl étolaj.

Elkészítés:

      A sertésfelsálat 4 szeletre vágjuk, kikloffoljuk és sózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát tisztítjuk, mossuk és apróra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, rátesszük a gombát, és addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Két egész tojást keverünk, ráöntjük, megsütjük mint a rántottát. A gombás tojást a hússzeletekre halmoztuk, szorosan feltekerjük és összekötözzük. Tepsibe rakjuk, kevés olajon és vízen megpároljuk, majd megsütjük. A vajas tésztát kiolvasztás után kinyújtjuk, majd négy egyenlő részre vágjuk. (Olyan méretűre nyújtsuk, hogy a szétvágott darabokba a húsok kellő átfedéssel betekerhetők, a húsokra ráhajthatók legyenek.)
      Egy-egy tésztába belehelyezzük a leszikkasztott hústekercseket. Ráhalmozzuk a sárgarépa egynegyed részét. A két végüket behajtva a tésztákat szorosan feltekerjük. Tepsibe rakjuk, tetejüket bekenjük tojással. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Tálalás előtt rövid ideig pihentetjük, mert frissen nehéz felvágni. Egy-egy sültet három részre vágva tálalunk. Tejszínes kukoricát, sonkás kelbimbót, vajon párolt uborkát adunk vegyes köretként, de bármelyik jó hozzá külön-külön is.

Elkészítés ideje: 3,5 óra

Receptek kategória: