Brassói aprópecsenye recept

Recept elkészítése:

 Brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
1.4 kg sertés-szűzpecsenye,
10 dkg zsír,
8 dkg füstölt szalonna,
1 dkg fokhagyma,
csipetnyi só,
törött bors,
burgonya.

Elkészítés:

      Héjában főtt, hámozott, hasábokra vágott burgonyát egy kevés zsírban gyorsan megpirítunk, megsózzuk. A csíkokra vágott sertés-szűzpecsenyét kockára vágott füstölt szalonnával gyorsan megpirítjuk. A húst sóval, törött borssal, fokhagymával ízesítjük, majd óvatosan összerázzuk a burgonyával és azonnal előmelegített tálra halmozzuk.
      Tanácsaink: A pirítást azért végezzük gyorsan, hogy a burgonya ne szívja magába a zsíradékot, valamint a pirítást a hús esetében is gyorsan végezzük el, hogy ne tudjon levet engedni. A burgonyát óvatosan keverjük a húshoz, nehogy összetörjük.

Elkészítés ideje: 1 óra

Receptek kategória: