Borban sült szűzpecsenye recept

Recept elkészítése:

 Borban sült szűzpecsenye recept

Hozzávalók:
1 sertés szűzpecsenye,
30 dkg gomba,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz vörös bor,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
1 evőkanál kukoricaliszt,
3 evőkanál vaj,
2 evőkanál olívaolaj,
só, bors, oregáno.

Elkészítés:

      A húst felszeleteljük, és klopfolóval kissé megütögetjük. Mindegyik szeletet megszórjuk sóval, borssal. A vajat és az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és megsütjük benne a húsok mindkét oldalát. Ha kész kiszedjük és félrerakjuk. A zsíradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, tört fokhagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, és nagy lángon kb. 3 percig együtt pároljuk. Hozzáöntjük a bort, a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük és kb. 2 dl víz hozzáadásával összeforraljuk. A húst visszarakjuk, a serpenyőt lefedjük, és együtt pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. A szűzszeleteket kiszedjük, a gombás ragut kukoricaliszttel besűrítjük, szükség szerint utófűszerezzük, és összeforraljuk. A húst a raguval együtt tálaljuk.

Elkészítés ideje: 2 óra

Receptek kategória: