Zöldbab savanyítva recept

Recept elkészítése:

Zöldbab savanyítva recept

Hozzávalók:
3 kg zöldbab,
2 maréknyi petrezselyemzöld,
2 közepes fej vöröshagyma,
2 fej fokhagyma,
só.

Elkészítés:

      A zöldbabot megtisztítjuk, a hosszabbakat félbevágjuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Kétliteres üveg aljára petrezselymet szórunk (szárastól), rárakjuk a megtisztított fokhagymagerezdek harmadrészét, majd a babot a vékonyra szeletelt hagymával rárétegezzük. A középtájra, és a tetejére is rakunk fokhagymát és petrezselymet. Alaposan lenyomkodjuk, tetejére kb. 2 tk-nyi sót szórunk, majd a langyos főző lével felöntjük. Kistányérral letakarva árnyékos helyre rakjuk, hogy kiforrja magát. Ha letisztul, az üveget lekötjük, és végleges helyére tesszük. Sült és rántott húsok mellé adjuk körítésnek. A főzőlét másnapig ne öntsük ki, mert lehet, hogy az üvegben pótolni kell!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: