Zöldbab pikáns lében recept

Recept elkészítése:

Zöldbab pikáns lében recept

Hozzávalók:
2 kg nagyon zsenge, jófajta zöldbab,
5 dkg só,
a léhez literenként:
5 dl borecet,
5 dl víz,
10 szem fekete bors,
20 dkg kristálycukor.

Elkészítés:

      A zöldbabot megtisztítjuk, ha szükséges, szálkáit lehúzzuk. Többször váltott vízben megmossuk, végül lecsöpögtetjük. Összekeverjük a borecetet a vízzel, majd sót, cukrot és borsot teszünk bele. Felforraljuk, és annyi ideig főzzük, amíg a cukor és a só el nem olvad benne. Tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk a zöldbabszálakat, és a már kihűlt ecetes lével leöntjük. A bab ne lógjon ki a léből, de az üvegben ne legyen háromnegyed részénél több folyadék. Gondosan lezárjuk, illetve lekötjük, és gőzölőfazékba tesszük. A fazékban lévő vizet fokozatosan felmelegítjük. A zöldbabon lévő folyadék gyöngyözésétől számított 20 percig hagyjuk kis lángon forrni. Az üvegeket két napig a fazékban hagyjuk, majd megismételjük a gőzölést. A fazékban kihűlt zöldbabot ezután már végleges helyére állítjuk. Megjegyzés: Használhatjuk salátának, levesnek, főzeléknek. Leve finom salátaízesítő lehet. A felbontott üveget tartsuk hűtőszekrényben, mert egy-két napnál tovább nem áll el.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: