Uborkasaláta 2. recept

Recept elkészítése:

Uborkasaláta 2. recept

Hozzávalók:
2,5 kg salátauborka,
1 kg vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
10 dkg cukor,
0,5 dl 10%-os ecet,
1 tormagyökér,
1 csapott evőkanál mustármag,
1 teáskanál koriander,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
3 babérlevél.

Elkészítés:

      Az uborkát gondosan megmosom, és ha szükséges, még kefével is megdörzsölöm. Egy homokszemcsének sem szabad rajta maradni. Meleg vízbe áztatom 30 percig, majd váltott vízben újból megmosom. Ha lecsurgott róla a víz, héjastul legyalulom, vagy nagyon vékony karikákra vágom. Hozzáteszem az ugyancsak vékonyra karikázott, tisztított vöröshagymát, majd a sót rászórom, és jól összekeverem. 12 órán át, állni hagyom a sóban, majd gyengén kicsavarva tiszta üvegekbe teszem. A visszamaradt sós léhez keverem az ecetet, cukrot és a 0,5 l vizet. Hozzáteszem a fűszereket, majd felforralom. Ha kihűlt, ráöntöm az uborkára. Közédugdosom a megtisztított, felszeletelt fokhagymagerezdeket. Tetejére késhegynyi benzoesavas nátriumot szórok, és légmentesen lekötöm.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: