Uborkasaláta 1. recept

Recept elkészítése:

Uborkasaláta 1. recept

Hozzávalók:
2,5 kg salátauborka,
1 kg vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
10 dkg kristálycukor,
1 szál torma,
3 babérlevél,
0,5 dl 10%-os ecet,
1 csapott evőkanál mustármag,
1 teáskanál koriander,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
literes üvegenként késhegynyi nátrium-benzoikum.

Elkészítés:

      Az uborkát megmossuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben fél óráig áztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt mosás után lecsöpögtetjük. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon vékony karikára vágjuk. Hozzákeverjük a megtisztított, lemosott, és ugyancsak vékonyra karikázott vöröshagymát és besózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A visszamaradt sós léhez hozzákeverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével) és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után elzárjuk alatta a lángot és hagyjuk egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékonyka hasábokra vágott tormát, a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdossuk, majd ráöntjük a nem túl forró salátalevet. Tetejére szórjuk a tartósítót, és légmentesen lekötözzük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: