Nagyanyó vizes uborkája recept

Recept elkészítése:

Nagyanyó vizes uborkája recept

Hozzávalók:
egy literes üvegbe kb. 600 g uborka, 6-8 cm-ek),
kb. 1/4 liter sós víz (én a felöntőlé literenként 1.5 dkg tengeri sót tettem) ,
fűszerek:
egész bors,
babérlevél,
kapor,
torma,
gyöngyhagyma,
tárkony,
mustármag,
szegfűbors,
betakaráshoz permetszer mentes szőlőlevél, vagy tormalevél darab.

Elkészítés:

      A jól megmosott uborkát az üvegbe helyezzük, közé dugdossuk a tisztított tormagyökereket, gyöngyhagymát, felülre permetszermentes szőlőlevelet teszünk, és 5 cm-es légteret hagyunk.
A felöntőlevet a sóval felforraljuk, én bele szoktam tenni a fűszereket is és forrón ráöntöm az uborkára, majd azonnal lezárom. Meleg, de nem napos helyre rakjuk (20-25 Co) ott gyorsan erjedni kezd. Mikor a lé felszáll (3-4 nap) hűvösebb helyre állítjuk. Az üvegeket legalább 6 hétig tartsuk zárva, utána fogyasztható. Felbontás után hűtőben tárolandó.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: