Recept elkészítése:
Mustármagos uborka télire recept
Elkészítés:
Az érett uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, belső, magvas részét kiszedjük, és még egyszer hosszában kettévágjuk. Ezután besózzuk, és huszonnégy órán át, állni hagyjuk. Kivéve a sóból szárazra töröljük. Vízzel hígított ecetes oldatot készítünk, ízlés szerinti savanyúságban. Felforraljuk, s mikor kihűlt, ráöntjük az uborkára. Másnap az ecetes oldatot újból felforraljuk, s amíg kihűl, az uborkát üvegbe rakjuk. Tíz-tizenkét szem borsot, egy-két szem szegfűszeget, pár vékony szelet tormát és még tíz-tíz szem fehér és fekete mustármagot, kevés vasfüvet adunk hozzá. A kihűlt levet ráöntjük, és légmentesen lekötjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges