Recept elkészítése:
Marinált paprika recept
Hozzávalók:
2 kiló piros paradicsompaprika,
2-3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
2 csapott evőkanál só,
szemes bors,
ecet.
Elkészítés:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és felnegyedeljük. Közben három liter vizet felforralunk, sóval, borssal, fokhagymával, és az olajjal ízesítjük, majd annyi ecetet öntünk bele, hogy kellemes pikáns íze legyen. Mintha főtt tésztát készítenénk, kifőzzük benne a paprikát, kiszedjük, lecsorgatjuk, és literes üvegekbe töltjük. A maradék levet újra felforraljuk, és az üvegekbe rakott paprikára öntjük. Lekötjük, és száraz dunsztba tesszük. Felbontás után ajánlatos hűtőben tartani. Savanyúságnak adjuk fel, de körítésként is fogyasztható.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges