Kovászos uborka télire 2. recept
Hozzávalók:
3 kg kovászolni való uborka,
1 csokor kapor,
2-3 babérlevél,
1 teáskanálnyi szemes bors,
3 evőkanál só,
5 ek. cukor,
1 vékony szelet kenyér,
1 mokkáskanál szalicil,
1 mokkáskanál borkénsav.
Elkészítés:
A megmosott uborkák végeit levágjuk, majd hosszanti irányban bevagdossuk. Egy nagy, 5 literes befőttesüveg aljára kaprot, borsot, sót, babérlevelet és cukrot teszünk, és beleállítjuk az uborkákat. Az uborkák közé is teszünk kaprot. Az üveget langyos vízzel teleöntjük, és a tetejére tiszta gézbe csavart kenyérszeletet teszünk. Celofánnal lekötjük, és 5 napig a napon érleljük. Akkor kivesszük a kenyérszeletet, a tetejére borkénsavat és szalicilt szórunk. Légmentesen lekötjük, lekötjük, és a kamra polcára állítjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges