Recept elkészítése:
Kovászos uborka 5. (nyári) recept
Elkészítés:
Egyforma közepes nagyságú uborkákat megmosunk, végüket levágjuk, és közepén hosszában bevágjuk úgy, hogy az uborka egészben maradjon. Egy széles szájú üveg aljára kaprot teszünk, belerakjuk az elkészített uborkákat, tetejére ismét kaprot és egy szelet kenyeret teszünk. Ez után annyi langyos sós vizet öntünk rá, hogy ellepje. (Egy l vízhez 2-3 dkg sót adjunk.) Napon vagy meleg helyen 5-8 napig érleljük. Ha fokhagymásan szeretjük, egy-két gerezdet tehetünk bele. Ha az uborka már nem zöld, hanem színe sárgássá változott, tegyük át egy másik üvegbe, levét szűrjük rá, és tegyük a hűtőszekrénybe, mert ha tovább érleljük, az uborka megpuhul.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges