Hideg savanyúság hordóban recept
Hozzávalók:
5 l hideg víz,
30 dkg só,
70-100 dkg cukor, ízlés szerint,(Aki szereti a csemegésebbet, annak ajánlom a kiló cukrot.)
3/4 l 20%-os ecet,
1 csomag kapor,
1 szál torma,
50 szem bors,
7-8 db babérlevél,
3 kávéskanál borkénpor,
1 csomag szalicil, vagy nátrium benzoát,
1 teáskanál mustármag.
Elkészítés:
A savanyításra kerülő zöldségeket alaposan megmossuk. A hozzávalókat hidegen összekeverjük egy nekünk megfelelő edényben (jó a műanyag vödör vagy hordó). Az évszaknak megfelelő és savanyításra alkalmas zöldségféléket bármikor beletehetjük folyamatosan. Az edényt lehetőleg hűvös helyen tároljuk. Nem kell lezárni, csak letakarni, összeérés után bármikor fogyasztható.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges