Hideg savanyúság hordóban recept

Recept elkészítése:

Hideg savanyúság hordóban recept

Hozzávalók:
5 l hideg víz,
30 dkg só,
70-100 dkg cukor, ízlés szerint,(Aki szereti a csemegésebbet, annak ajánlom a kiló cukrot.)
3/4 l 20%-os ecet,
1 csomag kapor,
1 szál torma,
50 szem bors,
7-8 db babérlevél,
3 kávéskanál borkénpor,
1 csomag szalicil, vagy nátrium benzoát,
1 teáskanál mustármag.

Elkészítés:

      A savanyításra kerülő zöldségeket alaposan megmossuk. A hozzávalókat hidegen összekeverjük egy nekünk megfelelő edényben (jó a műanyag vödör vagy hordó). Az évszaknak megfelelő és savanyításra alkalmas zöldségféléket bármikor beletehetjük folyamatosan. Az edényt lehetőleg hűvös helyen tároljuk. Nem kell lezárni, csak letakarni, összeérés után bármikor fogyasztható.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: