Hagymás zöldbab recept

Recept elkészítése:

Hagymás zöldbab recept

Hozzávalók:
Zsenge, vékonyka zöldbab, tetszés szerinti mennyiségben,
fele mennyiségű apró vöröshagyma,
ízlés szerint ecet,
cukor,
só,
kapor,
tárkony,
mustármag,
szemes fekete bors,
koriander.

Elkészítés:

      A zöldbabot megtisztítom, félbevágom, majd többször váltott vízben megmosom és lecsöpögtetem. Lábosba teszem, annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Ízesítem ecettel, cukorral, sóval, és a fűszereket is a vízbe teszem. Kellemes savanykásnak kell lennie. Felforralom, beledobom a megtisztított apró hagymafejeket, majd félpuhára főzöm. Ezután leszűröm, a zöldbabot és a hagymát üvegekbe rakom. Soronként fűszerezem a zöldfűszerekkel, majd az átszűrt lével felöntöm. Az üveget lezárom, és 60 percig nedves gőzben gőzölöm. A fazékban hagyom kihűlni, csak ezután teszem el a helyére.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: