Ecetes uborka, hordóban eltéve recept
Elkészítés:
Az uborkákat nem mossuk, hanem szétteregetve megsózzuk, és kendővel fényesre törölgetjük, majd szitára téve egészen megszárítjuk. A hordó fenekére kaprot, szőlő- és meggyfalevelet, vasfüvet, tormaszeleteket rakunk. Utána belerakjuk az uborkákat, tetejére kapor következik kevés mustármaggal. Most megtöltjük a, hordót ízlés szerint hígított ecettel úgy, hogy teljesen ellepje az uborkát, amit kis farács segítségével lenyomunk. A hordót jól lezárjuk, és hűvös, levegős helyre tesszük. Három-négy hét. múlva jó az uborka, ekkor üvegekbe is átrakhatjuk. Ha az eredeti leve tiszta, akkor azzal, ha megzavarosodott, akkor új, felforralt és kihűtött ecetes oldattal leöntve, és az üvegeket jó lekötve, hűvös helyre állítjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges