Ecetes alma recept

Ecetes alma recept

Hozzávalók:
3 kg savanykás alma,
10 dkg cukor,
1 ek só,
1 kk fekete bors,
5-6 babérlevél,
2 dl 10%-os ecet,
1 csomag kapor,
késhegynyi tartósító.

Elkészítés:

      Az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházát kivéve, ecetes vízbe rakjuk. A cukrot és a fűszereket 3 l vízben felfőzzük. Az almadarabokat szűrőkanállal a forrásban lévő lébe tesszük 2-3 percre, majd egy 5 literes üvegbe rakjuk. Ha megtelt, a levet ismét felforraljuk, az almákra merjük, rádobjuk a tartósítót, és az üveget lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük. Sültekhez kínáljuk. Aki szereti a csípős ízeket, tehet bele pár szem cseresznyepaprikát is.

vissza a főoldalra