4 ek vörösborecet
1 kk méz
2 ek olaj
só
néhány csepp tabasco szósz
2 nagy uborka
1 fej lilahagyma
1 csokor kapor és még néhány szál kapor a díszítéshez.
A mártáshoz a vörösborecetet, a mézet, az olajat, 1 csipet sót és a tabasco szószt összekeverjük. Az uborkát meleg folyó vízben alaposan megmossuk, és héjastól vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. A hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk, a kaprot megmossuk, leitatjuk, és apróra vágjuk. Az uborkaszeleteket, a hagymakarikákat és a kaprot salátástálban jól összekeverjük, a salátaöntettel leöntjük. A tálat folpakkal letakarjuk, és az uborkasalátát szobahőmérsékleten legalább 1 óráig, vagy a hűtőszekrényben több óráig összeérni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer jól összekeverjük, tányérokra osztjuk, és néhány szál kaporral díszítjük. Előételnek és köretnek is kitűnő.
Elkészítési idő: 10 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges