Zsemlében sült tojás göcseji csemege sajttal recept

Zsemlében sült tojás göcseji csemege sajttal recept

Hozzávalók:
Zsemle 4 db,
tej 1 dl,
vaj 2 dkg,
Göcseji csemege sajt 12 dkg,
tojás 4 db,
só.

Elkészítés:

A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, és belsejét kikaparjuk. Néhány percre tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy a zsemle ne ázzon el, csak kissé megpuhuljon. Ezután a zsemléket egy vajjal megkent sütőlemezre fektetjük, az apró kockákra vágott Göcseji csemege sajttal mindegyiket kibéleljük, tetejükre egy-egy tojást ütünk. A tojások fehérje részét kissé megsózzuk, és forró sütőben addig sütjük a zsemléket, amíg a tojásfehérjék meg nem kocsonyásodnak. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra