Zöldborsos göcseji csemege sajttal töltött csirke recept

Zöldborsos göcseji csemege sajttal töltött csirke recept

Hozzávalók:
Csemegekukorica 20 dkg,
tejföl 1 dl,
tejszín 1 dl,
vaj 4 dkg,
liszt 4 dkg,
cukor 2 dkg,
tojássárgája 2 db,
zöldborsos 12 dkg Göcseji csemege sajt,
csirke 1.2 kg,
zsír 5 g,
őrölt fehér bors, só.

Elkészítés:

A konzervkukoricát tejszínnel és tejjel felfőzzük. A vajat a liszttel összegyúrjuk, és a forrásban lévő kukoricába csipkedve sűrítjük. Sóval, őrölt fehér borssal és egy kevés cukorral ízesítjük. A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a két tojássárgáját és kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a kis darabokra vágott zöldborsos Göcseji csemege sajtot. A megmosott csirke belsejét megsózzuk, az elkészített tölteléket a hasüregébe töltjük, és a nyílást hústűvel lezárjuk. Kívülről is megsózzuk, majd egy tepsibe tesszük, és forró zsírral leöntjük. Közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük, feldaraboljuk és párolt rizzsel tálaljuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk