Sajtos paradicsomos gombás rizs recept

Recept elkészítése:

Sajtos paradicsomos gombás rizs recept

Hozzávalók:
Füstölt szalonna 5 dkg,
zsír 5 dkg,
gomba 30 dkg,
zöldpetrezselyem 1/2 cs.,
paradicsompüré 10 dkg,
rizs 20 dkg,
Pannónia sajt 15 dkg,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát és kisütjük. A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, és a füstölt szalonna zsírjára téve, erős tűzön megpirítjuk. Sóval, őrölt borssal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és még 1-2 percig tovább pirítjuk. Közben a szokásos módon elkészítjük a párolt rizst, belekeverjük a paradicsomos gombát és a reszelt sajt felét. Néhány percre előmelegített sütőbe tesszük, és jól átforrósítjuk. Tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: