Recept elkészítése:
Porhanyós sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
Rétesliszt 50 dkg,
szalalkáli 2 dkg,
Rama margarin 25 dkg,
Pannónia sajt 15 dkg,
tejföl 2 dl,
vaj 3 dkg,
tojássárgája 1 db,
só,
Elkészítés:
A lisztet, a sót és a szalalkálit szárazon csomómentesre keverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk, és 20 percet pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a pogácsákat kiszaggatjuk, egyenként körbesodorjuk, és egy vajjal megkent sütőlapra tesszük. Ne rakjuk túl sűrűn, hogy maradjon helyük a növekedésre. Bekenjük tojássárgájával, és reszelt Pannónia sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben kisütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges