Paradicsom vargányával töltve recept

Recept elkészítése:

Paradicsom vargányával töltve recept

Hozzávalók:
Paradicsom 8 db,
vargánya gomba 35 dkg,
vaj 8 dkg,
vöröshagyma 5 dkg,
zöldpetrezselyem1 cs.,
Pannónia sajt 15 dkg,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat eltávolítjuk, majd kettévágjuk, és belsejüket kikaparjuk. A megmosott vargánya gombát szűrőbe tesszük, és pár percre forrásban lévő vízbe mártjuk. Amikor kihűlt, nagyon apró kockákra daraboljuk. A finomra vágott vöröshagymát felhevített vajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sóval, őrölt borssal, vágott zöld-petrezselyemmel fűszerezzük. A lepirított, ízes gombával megtöltjük a paradicsomokat, és egy kivajazott tűzálló tálba ültetjük. Tetejét reszelt sajttal bőven meghintjük, és forró sütőben szép pirosra sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: