Pannónia sajttal párolt bazsalikomos csirke recept

Recept elkészítése:

Pannónia sajttal párolt bazsalikomos csirke recept

Hozzávalók:
Csirke 1.2 kg,
zsír 8 dkg,
liszt 5 dkg,
vöröshagyma 12 dkg,
paradicsompüré 3 dkg,
fehérbor 2 dl,
Pannónia sajt 12 dkg,
sonka 10 dkg,
tejföl 2 dl,
bazsalikom, só.

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk és megsózzuk. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, a lisztbe forgatott csirkedarabokat szép pirosra sütjük, majd egy mélyebb tűzálló tálba helyezzük. A visszamaradt zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a fehérborral és egy kevés vízzel felengedjük. Megsózzuk, és tört bazsalikommal fűszerezzük. Néhány percig forraljuk, majd a csirkére öntjük. Fedővel letakarva, mérsékelt tűzön addig pároljuk, ameddig a csirke megpuhul. Rászórjuk az apró kockákra vágott Pannónia sajtot és sonkát, hozzáöntjük a tejfölt, és 2-3 percig forraljuk. Párolt rizzsel és fejes salátával tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: