Mediterrán csirkemell recept

Mediterrán csirkemell recept

Hozzávalók:
Csirkemell 60 dkg,
füstölt szalonna 8 dkg,
vöröshagyma 15 dkg,
fokhagyma 1 gerezd,
olaj 5 cl,
paradicsompüré 10 dkg,
Pannónia sajt 10 dkg,
zsálya,
kakukkfű,
leves-por,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:

A csirkemellről a bőrt eltávolítjuk, és a kicsontozott húst enyhén kiverjük. Kevés sóval és őrölt borssal bedörzsöljük. A zsályát megmossuk, a leveleket lecsipkedjük. Néhány zsályalevelet a csirkemellekre helyezünk, majd 2-2 szalonnaszelettel körbetekerjük, és fogvájóval megtűzzük. A hústekercseket megforrósított olajon körös-körül elősütjük. A serpenyőből kivéve sózzuk, borsozzuk. A visszamaradt zsiradékon az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a kakukkfüvet, sóval, borssal, leves-porral ízesítjük és összeforraljuk. A paradicsommártást egy tűzálló tálba öntjük, belehelyezzük a csirkemelleket, majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután megszórjuk a lereszelt Pannónia sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük. Párolt rizzsel fogyasztjuk.

vissza a főoldalra