Köményes göcseji nyelvsaláta recept

Recept elkészítése:

Köményes göcseji nyelvsaláta recept

Hozzávalók:
Karfiol 10 dkg,
spárga 10 dkg,
uborka 10 dkg,
paradicsom 10 dkg,
füstölt nyelv 20 dkg,
köményes Göcseji csemege sajt 15 dkg,
majonéz 12 dkg,
joghurt 2 dl,
citrom 1 db konyak 2 cl,
torma 2 dkg,
cukor 1 dkg,
só.

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben puhára főzzük. A spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk és enyhén cukros, sós vízben szintén megfőzzük. Az uborkát és a paradicsomot karikákra szeleteljük. A főtt, füstölt nyelvet vékony szeletekre vágjuk. A sajtot apróbb kockákra daraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat keverőtálban óvatosan összekeverjük, vigyázva, nehogy összetörjenek. A majonézzel elkeverjük a joghurtot, citromlével és konyakkal ízesítjük, majd reszelt tormát adunk hozzá. A mártást a salátára öntjük és összekeverjük. Jól lehűtve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: