Kaliforniai saláta recept

Recept elkészítése:

Kaliforniai saláta recept

Hozzávalók:
Fejes saláta 1 db,
paradicsom 30 dkg,
kapor 1 csomó,
zöldpetrezselyem 1 cs.,
citrom 1 db,
natúr 15 dkg,
Pannónia krémsajt,
olívaolaj 5 cl,
fokhagyma 2 gerezd,
tejföl 2 dl,
őrölt fehér bors, só.

Elkészítés:

A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk, és apró darabokra tépjük. A paradicsomot karikákra szeljük, a kaprot, a zöldpetrezselymet és a citromfüvet apróra vágjuk. Az egészet jól összekeverjük, megöntözzük citromlével, és tálalásig a hűtőszekrényben hűtjük. Ezután elkészítjük a salátaöntetet. A Pannónia krémsajtot elkeverjük az olajjal, a lereszelt fok-hagymával, a finomra vágott vöröshagymával és a tejföllel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor a krémsajtos dresszinget nem öntjük rá a salátára, hanem külön tálban kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: