Ínyenc saláta füstölt sajttal recept
Hozzávalók:
Retek 12 dkg,
vöröshagyma 10 dkg,
zöldbab 12 dkg,
cukor 1 dkg,
paradicsom 10 dkg,
uborka 10 dkg,
fejes saláta 2 db,
olaj 4 cl,
citrom 1 db,
Karaván sajt 12 dkg,
őrölt fehér bors, só.
Elkészítés:
A megmosott retket és a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szeljük. Külön-külön edénybe téve egyenletesen megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és gyengén sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük. A paradicsomot és az uborkát karikákra vágjuk. A megmosott fejes saláta leveleit kisebb darabokra tépjük. Öblös keverőtálba tesszük a retket és a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összes előkészített zöldséget. Ráöntjük az olajat és a citromlevet, őrölt fehér borssal fűszerezzük. Tetejére reszeljük a füstölt sajtot, és az egészet fakanállal lazán összekeverjük. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük, és 2-3 órán keresztül hűtjük, hogy a saláta ízei jól összeérjenek.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges