Illatos fűszeres csirke recept

Recept elkészítése:

Illatos fűszeres csirke recept

Hozzávalók:
Csirke 1.2 kg,
liszt 6 dkg,
olaj 8 cl,
vöröshagyma 12 dkg,
paradicsompüré 4 dkg,
vargánya gomba 5 dkg,
fehérbor 2-3 dl,
zöldpetrezselyem 1 cs.,
tejföl 2 dl,
sonka 8 dkg,
Pannónia sajt 12 dkg,
bazsalikom, só.

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, szárazra itatjuk és besózzuk. Néhány percig állni hagyjuk, majd lisztbe mártva kevés olajban pirosra sütjük. A megsült csirkedarabokat egy tűzálló tálban szépen sorba rakjuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott vörös-hagymát, beletesszük a paradicsompürét, és jól átforrósítjuk. Bazsalikommal, vágott zöldpetrezselyemmel, felaprított vargánya gombával fűszerezzük, és fehérborral felengedjük. Amikor felforrt, a csirkére öntjük és alufóliával letakarva, a sütőben puhára pároljuk. Mikor a csirke megpuhult, a fóliát levesszük és ráöntjük az apróra vágott sonkával és reszelt sajttal elkevert tejfölt. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, ameddig a tejföl átforrósodik, és a sajt megolvad. Párolt rizzsel kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: