Hideg csirkesült hideg sajtmártással recept

Recept elkészítése:

Hideg csirkesült hideg sajtmártással recept

Hozzávalók:
Csirke 1.4 kg,
Medve krémsajt 20 dkg,
zsír 8 dkg,
tejföl 1 dl,
mustár 2 dkg,
ketchup 2 dkg,
citrom 1 ½ db,
metélőhagyma 1 csomó,
zöldpetrezselyem 1 ½ cs.,
majoránna,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A megtisztított és megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kevés majoránnát hintünk, majd tepsibe fektetjük és leöntjük forró zsírral. Közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, ameddig a hús, színt kap. Ekkor kevés vizet öntünk alá, és gyakori locsolgatással készre sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd feldarabolva tálra rendezzük. Közben elkészítjük a hideg sajtmártást. A Medve krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal, mustárral, ketchuppel és kevés citromlével ízesítjük. Belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát és a zöldpetrezselymet. Jól lehűtve a hideg szárnyashús mellé kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: