Göcseji sajtsaláta recept
Hozzávalók:
Fejes saláta 2 db,
újhagyma 1/2 csomó,
retek 1/2 csomó,
sonka 10 dkg,
főtt tojás 2 db,
zöldborsos Göcseji csemege sajt 15 dkg,
kefir 2 dl,
citrom 1 db,
őrölt fehér bors, só.
Elkészítés:
A megmosott salátaleveleket szárazra töröljük, és kisebb darabokra tépjük. Az újhagymát és a retket megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, további felhasználásig a salátalevelekkel együtt hűtőszekrénybe tesszük. A sovány sonkát vékony csíkokra vágjuk, a főtt tojást karikákra szeleteljük. Ezután elkészítjük az öntetet. A zöldborsos Göcseji csemege sajtot apróra daraboljuk, hozzáadjuk a kefirt, sóval, őrölt fehér borssal, citromlével ízesítjük, és fakanállal simára keverjük. A hozzávalókat és az öntetet óvatosan összekeverjük, hűtőszekrényben érleljük és jól lehűtve tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges