Füstölt húsos gombóc Karavánsajtos bundában recept

Recept elkészítése:

Füstölt húsos gombóc Karavánsajtos bundában recept

Hozzávalók:
Zsemle 4 db,
tojás 2 db,
liszt 20 dkg,
vöröshagyma 5 dkg,
zöldpetrezselyem 1/2 cs. főtt,
füstölt marhahús 20 dkg,
tejföl 2 dl,
Karaván sajt 15 dkg,
olaj,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:

A kockákra vágott és halvány rózsaszínűre pirított zsemléből, a tojásból, a lisztből, a világosra pirított vöröshagymából és a zöldpetrezselyemből a szokásos módon zsemlegombócalapot készítünk. Megsózzuk, őrölt borssal fűszerezzük és hozzákeverjük az apró kockákra vágott főtt, füstölt marhahús felét. A masszából gombócokat formálunk, és enyhén sós vízben kifőzzük. Reszelt Karaván sajtba hempergetjük, tálra rendezzük, és tejföllel meglocsoljuk. A füstölt hús másik felét kevés olajon megpirítjuk, és a gombócok tetejére halmozzuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: