Francia zöldségleves recept

Recept elkészítése:

Francia zöldségleves recept

Hozzávalók:
Vaj 8 dkg,
vöröshagyma 5 dkg,
póréhagyma 5 dkg,
sárgarépa 15 dkg,
fehérrépa 15 dkg,
zeller 5 dkg,
fejes káposzta 15 dkg,
zöldpetrezselyem 1 cs.,
fokhagyma 2 gerezd,
húsleves 1 l,
fejtett bab 10 dkg,
kifli 2 db,
Pannónia sajt 15 dkg,
kakukkfű,
szerecsendió,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

4 dkg vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a vékony karikákra szelt póréhagymát. A zöldségeket és a káposztát vékony metéltre vágjuk, rátesszük a hagymára, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel, és fedő alatt néhány percig pároljuk. Apróra vágott fokhagymával, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Felengedjük a húslevessel, megsózzuk és hozzáadjuk a fejtett babot. Mérsékelt tűzön, lassú forrás mellett puhára főzzük. Közben a kiflit 2 cm vastag karikákra szeljük és megvajazott sütőlemezre téve, a sütőben megpirítjuk. Kevés főtt zöldséget kiemelünk a levesből, jól lecsöpögtetjük és áttörjük. Az így nyert zöldségpürével megkenjük a kifli-karikákat, megszórjuk reszelt Pannónia sajttal és egy csipetnyi szerecsendióval, majd olvasztott vajat rácsöpögtetve, a sütőbe tolva piros-ropogósra pirítjuk. A tűzforró leves mellé külön tálaljuk a zöldséges-sajtos kifli-karikákat.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: