Forró sajtgolyók recept
Hozzávalók:
Pannónia sajt 30 dkg,
tojás 2 db,
zsemlemorzsa 15 dkg,
olaj 3 dl,
reszelt szerecsendió,
őrölt bors.
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük és összekeverjük a tojásokkal, így formázható masszát kapunk. A keveréket tetszés szerint ízesítjük őrölt borssal, szerecsendióval (só nem szükséges), majd diónyi golyókat formálunk belőle, melyeket zsemlemorzsába forgatunk, és olajban 180 fokon kisütünk. Forrón tálaljuk, így a golyók belseje folyékony marad. A sajtgolyókat áfonyalekvárba vagy majonézbe mártogatva az alábbi köretekkel fogyaszthatjuk: sült burgonya, párolt vagy zöldséges rizs, valamint párolt, grillezett zöldségek.
Ínyenceknek a zsemlemorzsával kevert darált diót ajánlom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges