Fokhagymás-sajtos kelvirág saláta recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás-sajtos kelvirág saláta recept

Hozzávalók:
Kelvirág 60 dkg,
cukor 1 dkg,
majonéz 12 dkg,
tejföl 2 dl,
citrom1 db,
mustár 3 dkg,
főtt tojás 2 db,
fokhagymás reszelt,
Pannónia sajt 15 dkg,
fejes saláta 1/2db,
őrölt fehér bors,
só.

Elkészítés:

A rózsáira szedett kelvirágot megmossuk és sós, enyhén cukros vízben megfőzzük. Saját főzőlevében kihűtjük, majd leszűrjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A majonézt a tejföllel elkeverjük, sóval, szűrt citromlével, mustárral, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lereszelt főtt tojásokat. Az így elkészített öntethez keverjük a lehűtött kelvirágrózsákat, és a fokhagymás reszelt Pannónia sajtot. 1-2 órán át hűtőszekrényben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha az öntet túl sűrű lenne, a kelvirág kihűlt főzőlevéből öntünk hozzá. Előhűtött tányéron, fejes saláta levélre halmozva tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: