Csőben sült makaróni recept

Recept elkészítése:

Csőben sült makaróni recept

Hozzávalók:
Makaróni 40 dkg,
vaj 10 dkg,
liszt 6 dkg,
tej 4 dl,
tejszín 1 dl,
tojássárgája 1 db,
Pannónia sajt 15 dkg,
szerecsendió,
só.

Elkészítés:

Enyhén sózott, bő forró vízben kifőzzük a makarónit, majd leszűrjük. Langyos vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és 2 dkg olvasztott vajjal elkeverjük. 6 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Amikor a liszt felhevült, felengedjük forró tejjel, és habverővel állandóan kevergetve sűrű mártássá főzzük. Gyenge tűzön 20-25 percig forraljuk, sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, végül elkeverünk benne 2 dkg vajat. A tűzről levesszük és folyamatos keverés közben, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját és 10 dkg reszelt Pannónia sajtot. Ebbe a mártásba keverjük a kifőzött makarónit. Egy tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, és beletesszük a mártásos makarónit. Tetejére reszelt sajtot szórunk, és közép-meleg sütőben szép pirosra sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: