Csípős paprikás túrós sajtkoktél recept

Recept elkészítése:

Csípős paprikás túrós sajtkoktél recept

Hozzávalók:
Tehéntúró 25 dkg,
vaj 8 dkg,
metélőhagyma 1 csomó,
majonéz 15 dkg,
mustár 3 dkg,
ketchup 6 dkg,
zöldpetrezselyem 1 cs.,
fejes saláta 1 db,
csípős paprika 15 dkg,
Göcseji csemege sajt,
retek 2 db,
cukor, só.

Elkészítés:

A túrót áttörjük, a lágy vajat hozzáadjuk, megszórjuk apróra vágott metélőhagymával, megsózzuk, és jól összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük. A majonézt mustárral és ketchuppel ízesítjük. A koktélos poharak peremét cukrozott vízbe, majd az apróra vágott zöldpetrezselyembe mártjuk. A fejes salátát megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony metéltre vágjuk. A díszített koktélos poharak aljára tesszük a salátát, felváltva ráhelyezzük a túrómasszából formázott kisebb golyócskákat és az apró kockákra vágott csípős paprikás Göcseji csemege sajtot, majd gazdagon meglocsoljuk a mártással. Tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával, és retekkarikákkal díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: