Brüsszeli vegyes sajtsaláta recept

Recept elkészítése:

Brüsszeli vegyes sajtsaláta recept

Hozzávalók:
Kelbimbó 25 dkg,
majonéz 15 dkg,
mustár 3 dkg,
porcukor 2 dkg,
citrom 1db,
fehérbor 5 cl,
Pannónia sajt 5 dkg,
natúr 5 dkg,
Göcseji csemege sajt,
Karaván sajt 5 dkg,
reszelt 5 dkg Pannónia sajt,
metélőhagyma 1 csomó,
őrölt fehér bors,
só.

Elkészítés:

A megtisztított kelbimbót sós vízben roppanós puhára főzzük. Leszűrjük és lehűtjük. A majonézt keverőtálba tesszük, mustárral, porcukorral, citromlével, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd a fehérbort hozzáöntve simára keverjük. A Pannónia sajtot, a Göcseji csemege sajtot és a Karaván sajtot kisebb kockákra vágjuk, majd a főtt kelbimbóval együtt az elkészített öntetbe keverjük. Kelyhekbe szedjük, tetejüket reszelt Pannónia sajttal és apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. Lehűtve kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: