Bolgár saláta recept

Recept elkészítése:

Bolgár saláta recept

Hozzávalók:
Uborka 10 dkg,
zöldpaprika 10 dkg,
paradicsom 10 dkg,
alma 10 dkg,
mustár 2 dkg,
olaj 5 cl,
vöröshagyma 5 dkg,
Karaván sajt 15 dkg,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

Az uborkát megtisztítjuk, felszeleteljük, és egyenletesen besózva állni hagyjuk. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a megtisztított almát kockára vágjuk. A mustárt az olajjal simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevet és az apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Az uborkát jól kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval együtt a mártáshoz keverjük. Tetejét reszelt füstölt sajttal díszítjük, jól lehűtve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: